DK Nyt
- Lad os samarbejde, Geert Jørgensen

- Lad os samarbejde, Geert Jørgensen

DEBAT Børne- og Kulturchef-formand Flemming Olsen afviser bekymringen i LOS for at tabe de mest udsatte børn i inklusionens navn og introducerer 'nyspecialisering'
26. APR 2012 7.00

Af Flemming Olsen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen

Vi arbejder målrettet på at skabe en fælles faglig stærk folkeskole.

Formand Gert Jørgensen har på generalforsamlingen d. 18/4 2012 i Landsforeningen af Opholdssteder (LOS) udtrykt bekymring for, at kommunerne i inklusionens navn, taber de mest udsatte elever i folkeskolen.

Dette må vi på det kraftigste afvise. Vi arbejder målrettet på at skabe en skole, der bygger på et fællesskab blandt alle børn og som præsterer høje faglige resultater for alle elever.

Derfor udvikler vi nye specialiserede tilbud i elevernes nærmiljø, med henblik på at løse inklusionsopgaven på en ordentlig måde.

Nyspecialisering
Vi kalder denne proces for 'nyspecialisering'. Hjælpen til udsatte børn og unges undervisning gives tættere på elevernes nærmiljø. Det er en direkte følge af intentionerne i kommunalreformen. I denne proces har vi brug for de særlige kapaciteter, som er tilstede på opholdsstederne og behandlingsinstitutionerne.

Der vil fortsat være elever, der visiteres til særlige institutioner, men først og fremmest har vi brug for at sætte de specialiserede ressourcer i brug i samspil med nærmiljøet.

Derfor – Gert Jørgensen – så skal vi samarbejde. Vi har en fælles opgave, vi skal koncentrere os om at løse i stedet for at kritisere hinanden.

For der er ikke videnskabeligt bevis for, at opholdssteder skaber bedre løsninger, og der er heller ikke videnskabeligt bevis for, at et dyrt tilbud bare er bedre.

Lad os i stedet i fællesskab skabe en stærk fælles og faglig stærk folkeskole.


Formand for Børne- og Kulturchefforeningen, Flemming Olsen

Foto: Colourbox

 

https://www.dknyt.dkartikel/lad-os-samarbejde-geert-joergensen