DK Nyt
Kuszon forlader nu Guldborgsund

Kuszon forlader nu Guldborgsund

Maibritt Kuszon, der stod fast på omdiskuteret Nordea-kritik, bliver ny social- og arbejdsmarkedschef i Solrød
3. OKT 2011 8.29

Af Knud Abildtrup

SOLRØD:
Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Maibritt Kuszon som Solrød Kommunes nye social- og arbejdsmarkedschef, oplyser kommunen. Maibritt Kuszon kommer fra en stilling som social- og sundhedschef i Guldborgsund, hvor hun har været i de seneste syv år.

I foråret blev hun en af hovedaktørerne i den voldsommme, politiske konflikt i Guldborgsund, der begyndte med, at en teamleder i TV2 kritiserede Nordea-filialens udelukkelse af udviklingshæmmede kunder, fordi de var for besværlige.

Teamlederen blev først undsagt af både borgmester John Brædder (L) og kommunaldirektør Ib Østergaard Rasmussen. Siden kom det frem, at direktionen med Ib Østergaard Rasmussen i spidsen havde meddelt social- og sundhedschef Maibritt Kuszon - teamlederens chef - at hun ville modtage en mistillidserklæring og dermed en trussel om at blive fyret.

Direktionen mente angiveligt, at Maibritt Kuszon var ansvarlig for, at teamlederen havde udtalt sig kritisk om Nordea i et tv-indslaget, men politikerne sendte derefter et meget klart budskab til Ib Østergaard Rasmussen om at trække mistillidserklæringen tilbage, og Nordea lempede deres kundepolitik over for de udviklingshæmmede igen.

Kuzson blev i to omgange sygemeldt oven på sagen, og John Brædder skrev efter forløbet rundt til alle ansatte og beklagede forløbet.

Nu har Maibritt Kuszon, der er 39 år og uddannet cand.scient.adm fra Roskilde Universitetscenter, fået nyt job i Solrød, hvor hun blev udvalgt blandt 23 ansøgere.

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/kuszon-forlader-nu-guldborgsund