Kun et enkelt folketingsmedlem tilbage i Alternativet
De fem alternativister i Folketinget er blevet til en enkelt. Kun Torsten Gejl til højre er tilbage.
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Kun et enkelt folketingsmedlem tilbage i Alternativet

Fire folketingsmedlemmer er ude af det kriseramte parti.
9. MAR 2020 14.57

Uroen i Alternativet når nye højder. Partiets stifter og tidligere politiske leder Uffe Elbæk melder sig ud, og han får følgeskab af Rasmus Nordqvist, Susanne Zimmer og Sikandar Siddique, skriver Politiken.

Kun den politiske ordfører Torsten Gejl er tilbage i Alternativet. Også han havde foretrukket Rasmus Nordqvist som politisk leder, men har valgt at samarbejde med Josephine Fock, der blev valgt af et stort flertal af partiets medlemmer.

Uffe Elbæk kalder Josephine Focks valgsejr 'legitim og overbevisende', men det samme kalder han også 'de kritiske spørgsmål, der er rejst efterfølgende'. Partiet har været plaget af uro siden valget af politisk leder i begyndelsen af februar, og i særdeleshed siden en række anonyme beskyldninger mod Josephines Fock blev rejst i dagbladet Information.

Partiet har siden været splittet mellem de valgte, der ikke kunne leve med den nye politiske leder, og baglandet der ikke kunne leve med at deres valg blev underkendt. I stedet er partiets kollaps nu fuldbyrdet.

Josephine Fock står imidlertid fast på, at Alternativet består. Hun udviser demonstrativt overskud ved at takke folketingsgruppen for dens arbejde, og Uffe Elbæk 'for at have stiftet partiet sammen med mig og andre gode kræfter i sin tid'.

De fire udmeldte folketingsmedlemmer fortsætter som løsgængere. Den tilbageblevne Torsten Gejl har ingen kommentarer til situationen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/kun-et-enkelt-folketingsmedlem-tilbage-i-alternativet