DK Nyt
Krimimesse får uventet støtte

Krimimesse får uventet støtte

Bogmessen arrangeres af det kommunale folkebibliotek i Horsens - og nu giver supermarkedskæden Føtex fokus på kriminalllitteratur hele ugen lade deres kunder besøge messen til halv pris
7. APR 2011 11.16

HORSENS:  Krimimessen der afholdes d. 9. og 10. april i det gamle 'stemningsfulde ' Statsfængsel på bakken bag Horsens, bliver i år bakket op fra uventet side.

Føtex, der er en del af Dansk Supermarked, begrænser sig ikke til at have en bod på messen. De sætter fokus på kriminallitteratur i hele ugen omkring messen, og tilbyder desuden kunderne mulighed for at besøge messen til halv pris.

Det er første gang en supermarkedskæde, som først efter boghandlermonopolet måtte opgives i 2001, har bevæget sig ind på det traditionsrige og følelsesmættede bogmarked, har manifesteret sig så tydeligt. Hidtil er deres indsats mest blevet kritiseret, og de ses af mange som hovedansvarlige for de seneste års omfattende boghandlerdød.

National begivenhed
Messen, der er en af den østjyske bys mange kultursatsninger, arrangeres af det kommunale folkebibliotek, og efter nogle drøje år er den efterhånden så veletableret, at messens hoveddrivkraft, bibliotekar Vibeke Johansen,for nylig modtog den lokale avis, Horsens Folkeblads, 'Bojsenpris'.

Det er sjældent, at en privat aktør baserer en landsdækkende kampagne på en kommunal begivenhed, og bibliotekschef Lisbeth Christensen fra Horsens er da også glad for initiativet:

- Føtex' kampagne vil sætte yderligere fokus på krimimessen som en national begivenhed, og samtidig understreger den opmærksomhed messen har skabt omkring kriminallitteratur, hvilket væsentligt bidrag, bibliotekerne yder for at stimulere forbruget af litteratur. Også i salgsleddet.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/krimimesse-faar-uventet-stoette