DK Nyt
Krav om bedre mobildækning i Sommer-danmark

Krav om bedre mobildækning i Sommer-danmark

38 kommuner kræver, at sommerhusområder skal med i mobilauktion
28. FEB 2012 13.19

SOMMERLAND: Erhvervs- og Vækstministeriet sender til maj et nyt mobilt bredbånd i auktion. Det handler om det såkaldte 800 MHz-bredbånd. Dermed kan en række områder i Danmark se frem til at få bedre mobilt bredbånd - bare ikke landets sommerhusområder.

I et åbent brev til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn gør borgmestre fra 38 sommerhuskommuner opmærksom på, at Danmarks sommerhusområder er undtaget de dækningskrav, der stilles til de fremtidige udbydere af det nye mobile bredbånd.

- Vi betragter det som en fejltagelse, at Erhvervsstyrelsen i 800 MHz-auktionen ukritisk har valgt at videreføre undtagelsen af sommerhusområder i dækningskravene fra tidligere lignende auktioner. Især i betragtning af at de afledte tilladelser vil have en varighed på 22 år, lyder det blandt andet i brevet.

Det er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, der har taget initiativ til brevet.

- Jeg er glad for, at så mange kommuner har valgt at støtte op om brevet til erhvervs- og vækstministeren. Det viser med al tydelighed, at det ikke kun er i Ringkøbing-Skjern, at undtagelsen af sommerhusområder vil ramme hårdt. Jeg håber meget, at det er en fejl, som nu bliver rettet, siger Iver Enevoldsen.

cgt

https://www.dknyt.dkartikel/krav-om-bedre-mobildaekning-i-sommer-danmark