DK Nyt

Kraftcentre skal genrejse sangkulturen

Et projekt med syv nye kraftcentre rundt i landet skal genrejse den hensygnende sang- og korkultur
KORT NYT15. JAN 2012 17.00

Et landsdækkende projekt med seks mio. kr. i ryggen fra Det Obelske Familiefond skal de næste tre år skabe syv kraftcentre. Centrene har eksisterende sangmiljøer som omdrejningspunkt, og de skal nu professionaliseres og udbredes i samarbejde med kommuner, skoler og erhvervsliv.

Inspirationen er hentet fra FC Midtjyllands fodboldakademi, der samarbejder med 150 små klubber om at finde og udvikle de største talenter, forklarer lederen af Den Jyske Sangskole, Mads Bille, der er ophavsmanden til initiativet.

- Hvis vi skal genskabe det massive traditionstab, der er sket inden for sang de senere år, er vi også nødt til at få bredde og elite til at spille tæt sammen. Det instrumentelle område har musikskolerne som katalysator, men korarbejdet står alt for ofte alt for alene. Visionen er at skabe mere dynamiske sangmiljøer med stærkere økonomi og bredere organisering, som kan kickstarte hele sangkulturen i Danmark og være en helt ny søjle i dansk musikliv, siger Mads Bille til Kristeligt Dagblad.

lcl

https://www.dknyt.dkartikel/kraftcentre-skal-genrejse-sangkulturen