DK Nyt
Kræver bedre kollektiv trafik i Trekanten

Kræver bedre kollektiv trafik i Trekanten

I fremtiden skal der være bedre mulighed for at pendle i tog for borgerne i Trekantområdet, hvis det står til områdets borgmestre. I et brev til transportministeren ønsker de flere tog på skinnerne
6. MAR 2012 15.37

TREKANTEN: Med kun 1-2 tog i timen på de fleste strækninger mellem byerne i Trekantområdet er der en grund til, at trekanitterne ikke bruger den kollektive trafik til daglig pendling.

I øjeblikket diskuteres det, hvordan den kollektive trafik kan forbedres ved hjælp af den ekstra pulje penge på 500 millioner kr. årligt, der er afsat af et flertal i Folketinget med fokus på at reducere trængslen på vejene. Det har fået de seks borgmestre i Trekantområdet til at rette henvendelse til transportminister Henrik Dam Kristensen (S) med ønske om flere tog på skinnerne.

- Der er 350.000 borgere i Trekantområdet, og hvis vi skal have dem til at flytte sig fra bil til tog, kræver det som minimum, at der er nogle togafgange, så folk ikke skal spilde tiden med at sidde at vente. De fleste byer i Trekantområdet er allerede forbundet af et skinnenet, så det er helt oplagt at gå den vej, siger formanden for Trekantområdet Danmark, Koldings borgmester Jørn Pedersen (V).

Det er både internt mellem byerne i Trekantområdet, at der skal flere togafgange til, men også mellem Trekantområdet og de øvrige større byer, der ligger i pendlerafstand, skal der i fremtiden være større togtrafik, hvis det står til borgmestrene. Løsningen med flere tog på skinnerne for at få bilisterne i Trekantområdet til at vælge den kollektive trafik, er tilmed billig, forklarer Jørn Pedersen.

- Skinnerne er der jo i forvejen, så der skal 'kun' indsættes ekstra tog. Det er en relativ lille investering i forhold til afkastet, siger han.

Ifølge borgmestrene er det samtidig fortsat vigtigt, at der etableres et fælles standsningssted i Trekantområdet for timemodellens hurtige tog mellem landsdelene. Transportministeren har lovet at et fælles standsningssted i Trekantområdet indgår fuldt ud i Transportministeriets videre strategiske analyser, og placeringen af standsningsstedet afhænger af disse analyser.

mou

 

Fakta
Trekantområdet Danmark er en forening bestående af de seks kommuner; Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Foreningen har til formål at styrke samarbejdet omkring erhverv og uddannelse, kultur, klima og planlægning, turisme og transport i trekantområdet.

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/kraever-bedre-kollektiv-trafik-i-trekanten