Kræftsyge børn kan få klassen på besøg

KORT NYT27. JAN 2020 7.38

NORDJYLLAND: Med et nyt projekt kan kræftsyge børn i fremtiden få besøg af deres venner og klassekammerater jævnligt, samtidig med at kammeraterne bliver undervist af personer tilknyttet til hospitalet på børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Det skriver TV2 Nord. 

- Det giver rigtig god mening, at man bygger bro mellem det almindelige liv, som de fleste børn lever, og så det liv som et kræftsygt barn eller et ungt menneske lever, når de er indlagte på hospitalet. Både for det syge barn, som oplever mindre ensomhed, men også for klassekammeraterne, som får en bedre forståelse af, hvad det syge barn gennemgår, udtaler sygeplejerske på Børneonkologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital Malene Dahl Jeppesen i en pressemeddelelse.

Projektet, Respect 2.0, er allerede implementeret på Rigshospitalet, hvor delresultaterne viser, at projektet har stor betydning for de unge patienters trivsel både på fysiske og psykiske parametre, da besøg fra vennerne øger aktivitetsniveauet og er med til at udvikle børnenes faglige niveau i takt med deres klassekammerater. 

esl

https://www.dknyt.dkartikel/kraeftsyge-boern-kan-faa-klassen-paa-besoeg