Korskærparken i Fredericia yderst knebent på ghettolisten
Korskærparken.
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup, Ritzau Scanpix

Korskærparken i Fredericia yderst knebent på ghettolisten

To beboere med ikke-vestlig baggrund betyder, at boligområdet igen er en del af den såkaldte ghettoliste. Stod to færre af beboerne uden for arbejdsmarkedet, var det hverken et ghettoområde eller udsat boligområde.
7. DEC 2019 14.15
TEMA: Ghettoplan

FREDERICIA: Sidste år lykkedes det endelig Korskærparken at undslippe Boligministeriets liste over ghettoer. Det skete, da andelen af beboere med ikke-vestligbaggrund faldt til under 50 pct., som er ministeriets grænseværdi for en ghetto. Men det var lige på et hængende hår, og i år er den altså steget lidt igen, så de ikke-vestlige beboere nu udgør 50,1 pct., lyder det fra kommunen.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi er tilbage på ghettolisten. Det er to beboere, der gør udslaget, så det siger jo umiddelbart ikke noget om den positive forvandling, Korskærparken er inde i. For det er et område i rivende udvikling, og vi har i mange år arbejdet med at gøre det mere attraktivt at bo der. Det er ikke længe siden, vi kom i mål med at forny området både indvendigt og udvendigt, og det har vi endnu til gode at se de endelige resultater af, siger formand for Helhedsplansudvalget Turan Savas (S).

Færre beboere uden for arbejdsmarkedet
Det er særligt beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsesniveau, som udfordrer Korskærparken. Det er netop de to forhold foruden beboersammensætningen, der gør området til en ghetto. Men her er udviklingen altså godt på vej. 

Ministeriets grænseværdi for andel beboere uden for arbejdsmarkedet er flere end 40 pct., og det overstiger Korskærparken en lille smule med 40,1 pct. Forlader to beboere statistikken, er området under ministeriets grænseværdi.   

- Ministeriets tal er historiske og et gennemsnit for 2017 og 2018, og vi har vi for længst knækket kurven for beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet. Antallet, der står udenfor falder år for år, også når vi kigger på de seneste tal for i år, som ikke tæller med endnu. Så efter min vurdering er det et spørgsmål om tid, før udviklingen også kan aflæses i statistikken. Det er selvfølgelig målet at rykke Korskærparken så langt, at den permanent ligger meget fjernt fra, hvad man forbinder med en ghetto og et udsat boligområde, siger Kasper Søstrøm, der er projektchef for Den Boligsociale Helhedsplan i Fredericia.

- Vi forsøger løbende at give beboerne endnu bedre mulighed for at komme i arbejde og videreuddanne sig med alt fra danskundervisning til hjælp med lektier, jobsøgning og jobsamtaler. De indsatser vil ikke alene forbedre beboernes levegrundlag, men jo også livskvalitet, fordi de bliver en del af et større fællesskab og løser opgaver, der bidrager til, at vores samfund kan køre rundt. Derudover har vi tidligere i år indført dét, vi kalder fleksibel udlejning, hvor vi sikrer, at det kun er borgere med en lønseddel i hånden, der kan få adgang til en bolig. Så vi er godt på vej, siger medlem af Helhedsplansudvalget Peder Tind Wittendorff (V).  

Tidligere i år trådte Business Fredericia ind i helhedsplanens bestyrelse. Det skal være med til at styrke lokale virksomheders indsats med at hjælpe ledige i arbejde. 

ka

 

 

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/korskaerparken-i-fredericia-yderst-knebent-paa-ghettolisten