DK Nyt

Kontakttallet for coronasmittede faldet til 0,8

En coronasmittet person smitter nu i gennemsnit færre end én anden, oplyser sundhedsministeren.
25. AUG 2020 15.36
TEMA: Corona

Kontakttallet er faldet til 0,8, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Kontakttallet beskriver, hvor mange andre en coronasmittet i gennemsnit smitter.

- Stort skulderklap til alle, der følger myndighedernes retningslinjer og gør sit for at bryde smittekæderne. Vi fortsætter kampen mod virus, skriver Magnus Heunicke på Twitter.

Sidste gang, myndighederne oplyste om kontakttallet, var det på 1,0, hvilket betegnes som den kritiske grænse. Det blev meldt ud den 19. august.

Det er Statens Serum Institut, der udregner kontakttallet på baggrund af nye smittede. Tidligere er det blevet udregnet på baggrund af nye indlagte og blev omtalt som smittetrykket. Der er dog usikkerheder forbundet med beregningerne af kontakttallet.

Den 6. august oversteg kontakttallet én, hvilket betyder, at smitten begyndte at brede sig. Det skete efter lokale udbrud i Aarhus og Ringsted og medførte særlige restriktioner begge steder. Myndighederne melder dog, at man har de lokale udbrud under kontrol.

I Silkeborg Kommune har man ophævet de særlige restriktioner. I Aarhus Kommune bevarer man restriktionerne indtil starten af september, omend man dog har tilladt halvt fyldte gymnasier til undervisning.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/kontakttallet-for-coronasmittede-faldet-til-0-8