DK Nyt
Konservativt opgør over Roskilde-sag

Konservativt opgør over Roskilde-sag

Det er dybt tragisk for folkestyret, når folketingsmedlemmer går ind og udtaler sig i emner og sager, de ikke er ordentlig inde i, mener to konservative kommunalpolitikere
2. MAR 2012 9.49

FOLKETINGET / ROSKILDE / GREVE: 'Det er stærkt underholdende, når vores egen retspolitiske ordfører Tom Behnke (K) bevæger sig ind i sagen om Roskilde Festivals påståede bestikkelse af Roskilde Kommune - til gengæld for at igangsætte ekspropriationen af en del af Roskilde Plantemiljø. Det er imidlertid dybt tragisk for folkestyret, når folketingsmedlemmer på den måde går ind og udtaler sig i emner og sager, de ikke er ordentlig inde i.'

Greves konservative borgmester Hans Barlach og det konservative byrådsmedlem i Roskilde Lars Lindskov langer grundigt ud efter partifællen på Christiansborg, Tom Behnke.

I en fælles pressemeddelelse tager de kraftigt afstand fra Tom Behnkes optræden i og udtalelser om sagen fra Roskilde, hvor Behnke direkte har beskyldt kommune og Roskildefestivalen for at henholdsvis modtage og bruge bestikkelse for at få en ekspropriation igennem.

I den fælles pressemeddelelse skriver de to konservative:

'Ekspropriation er ikke konservativ livret og den aktuelle sag kan på overfladen se problematisk ud. Men dette og andre komplicerede spørgsmål, som vi i det kommunalpolitiske landskab jævnligt støder på, er noget som kommunernes juridiske rådgivere har langt bedre forudsætninger for at vurdere, end vi har som kommunalpolitikere og lægfolk.

Det er imidlertid særdeles problematisk helt ned i grundsubstansen, når en retspolitisk ordfører til JP, Politiken, på Facebook og sikkert også en række andre medier udtaler, at han er 'klar til at tage til Roskilde og arrestere dem alle sammen'. Og når han til TV Lorry udtaler, at han vil bede justitsministeren vurdere, om der er sket en overtrædelse af straffelovens paragraffer om bestikkelse og tilføjer: 'Jeg er ikke i tvivl'.

Det er uden tvivl nødvendigt for Tom Behnke at samle politiske point til de skrantende Gallupmålinger for vores parti, men det er ikke kønt at se en retspolitisk ordfører opføre sig som kollegerne i Hviderusland og andre Mickey Mouse regimer, hvor retsstaten er ...en by i Rusland.'

Lars Lindskov og Hans Barlach opforderer Folketinget til at gøre op med sig selv, om det ønsker at sætte det kommunale selvstyre ud af kraft.

'Det er umådeligt trættende, at Folketingets politikere evigt og altid blander sig i sager, som - i hvert fald formelt - er lagt ud til de lokale demokratisk valgte forsamlinger, byrådene, at håndtere. Behnkes udmelding kobler sig til en endeløs række af udmeldinger, hvor landspolitikere har travlt med at harmonisere alt fra børneinstitutioner, skoler, plejehjem, opholdssteder og andre forhold, der rettelig bør håndteres lokalt.

Hvis Folketingets mere ubesindige medlemmer har det ønske, at vi skal tabe interessen for den lokale politik helt, skal de bare blive ved med udmeldinger som den, Tom Behnke netop har afleveret.'

 

https://www.dknyt.dkartikel/konservativt-opgoer-over-roskilde-sag