DK Nyt
Kommuner søges til kompetence-projekt

Kommuner søges til kompetence-projekt

Et jobcenter i Würzburg i Tyskland søger kommunale partnere til et projekt om at finde nye måder til at opkvalificere og finde rette stillinger til mennesker inden for sygepleje af ældre

Baggrunden er den nuværende situation på arbejdsmarkedet. Der er en stigende mangel på kvalificeret personale inden for ældreplejen - samtidig med at man ser en fortsat stigning i befolkningens alder. Udfordringen ligger i, at der går arbejdsløse rundt, som har interesse for arbejde i ældreplejen, men som ikke er kvalificeret til det.

Det fortæller ZealandDenmark EU Office i en pressemeddelelse. 

Det overordnede mål med projektet er at formindske arbejdsløsheden, men Würzburg-projektet har desuden opstillet en række delmål:

  • At sparre om at opkvalificere folk, der ikke har den rette profil for sygepleje-stillinger og at designe uddannelsesprogrammer inden for dette felt.
  • At udvikle nye modeller til pasning af ældre, som passer til det lokale arbejdsmarked.
  • At finde nye måder at håndtere manglen på sygeplejepersonale
  • At reintegrere folk, der har gået arbejdsløse, efter en periode med opkvalificering.

 Lige nu leder man efter partnere, der vil være med i idé-udvekslingsfasen med tanke på at designe et EU-projekt sammen. Det ligger ikke fast, hvilket program, man vil søge, men jobcentret foreslår selv Leonardo Da Vinci med ansøgningsfrist i februar 2012.

mou

Fakta:
ZealandDenmark EU Office er et samarbejde mellem de sjællandske kommuner, Region Sjælland og Vækstforum Sjælland.

Kontoret skal bidrage til en 'internationalisering' af Sjælland, til at skaffe rettidig viden om de EU-beslutninger, der er under opsejling, til at "brande" Sjællands mange aktører - og deres interesser - internationalt, til at sikre dem muligheden for at deltage i europæiske projekter, bl.a. ved at gi' bedre adgang til relevante netværk.

 

https://www.dknyt.dkartikel/kommuner-soeges-til-kompetence-projekt