DK Nyt
Kommuner går sammen om offshore-uddannelse

Kommuner går sammen om offshore-uddannelse

Vordingborg og Guldborgsund udbyder sammen et fælles uddannelsesforløb for lokale håndværksvirksomheder inden for offshore, hvilket skal øge beskæftigelsen
26. APR 2012 15.57

VORDINGBORG / GULDBORGSUND: Uddannelsesforløbet skal ruste virksomhederne til bedre at udnytte mulighederne ved etablering af havvindmølleparken ved Kriegers Flak og udvikling af Klintholm Havn.

I forbindelse med udviklingen af Klintholm Havn som servicehavn for det kommende havvindmøllebyggeri på Kriegers Flak har kommunerne i samarbejde med Offshore Center Danmark fået udarbejdet et tilbud på et kompetenceudviklingsforløb.

Forløbet skal ifølge borgmester i Vordingborg Henrik Holmer (S) sikre, at de lokale håndværksvirksomheder står bedst mulig rustet til at kunne byde på underleverandøropgaver i forbindelse med Kriegers Flak og derved øge muligheden for at skabe lokale arbejdspladser i forbindelse med udviklingen af Klintholm Havn.

- Vi vil gerne hjælpe vores lokale virksomheder til at få del i de mange nye arbejdspladser, som opstår i kølvandet på etableringen af havvindmølleparken. Så nu gælder det om at være på forkant og gribe muligheden, mens den er der. Vi håber derfor, at vores lokale håndværkere vil tage godt i mod tilbuddet om et attraktivt uddannelsesforløb målrettet de konkrete opgaver, som opstår i forbindelse med etableringen og driften af vindmølleparken. Det vil ikke kun hjælpe virksomhederne, men også skabe et generelt kompetenceløft til hele vores region, som vi kan profitere af på den lidt længere bane, siger Henrik Holmer.

100 nye arbejdspladser
Per Hjelmsted Pedersen fra DONG Energy mener, at hvis det lykkes for Klintholm Havn at blive hovedhavn for installation, vedligehold og service på møllerne ved Kriegers Flak, vil det betyde mellem 80-100 permanente arbejdspladser. Her vil ca. 2/3 af de beskæftigede være håndværkere af forskellig slags. Per Hjelmsted Pedersen er ikke i tvivl om, at Kriegers Flak kan få positiv betydning for beskæftigelsen lokalt.

- Der ligger store beskæftigelsesmuligheder for den lokalt bosiddende arbejdskraft. Ofte er service-medarbejderne 12 timer på søen ad gangen for at tilse eller vedligeholde møllerne, så pendling besværliggøres af de lange vagter, siger Per Hjelmsted Pedersen.

Uddannelsen består af fire kursusgange. Hver kursusgang koster 1.000 kr., der også dækker kursusmateriale og forplejning.

Foto: Flickr

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/kommuner-gaar-sammen-om-offshore-uddannelse