DK Nyt

Kommuner fjerner fuldtidsstillinger en masse

TREPARTSAFTALE Kommuner har nedlagt 16.163 fuldtidsjobs på to år
KORT NYT8. JUN 2012 7.17

Flere skal arbejde på fuld tid i stedet for deltid. Det er en af metoderne til at skaffe mere arbejdskraft, som regeringen nævner i oplægget til trepartsforhandlingerne. Men i kommunerne er det stik modsatte sket i de sidste par år. I stedet for at lægge deltidsstillinger sammen til færre heltidsstillinger, har kommunerne især valgt at fjerne heltidsstillinger. De har på to år skilt sig af med 23.739 ansatte. 68 pct. af dem var fuldtidsstillinger, viser beregninger, DR Nyheder har lavet på baggrund af tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor.

- Jeg synes, det er beskæmmende. Der er blevet alt for mange deltidsstillinger, så vi skal have slået nogle af dem sammen, siger FTF's formand Bente Sorgenfrey og henviser til, at 4500 pædagoger er blevet varslet ned i tid af kommunerne det sidste år.

Formand for løn- og personaleudvalget i KL, Michael Ziegler (K) mener, at det kan 'virke lidt underligt', at kommunerne især nedlægger fuldtidsstillinger, når det overordnede mål er øge arbejdsudbuddet. Men at der er ikke tale om en bevidst strategi. Det foregår på decentralt niveau.

44 procent af de kommunalt ansatte er i dag på deltid.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/kommuner-fjerner-fuldtidsstillinger-en-masse