DK Nyt
Kommuner advarer mod falske hjemmehjælpere

Kommuner advarer mod falske hjemmehjælpere

Hjemmeplejen i Sønderborg Kommune advarer mod falske hjemmehjælpere. De har huseret i Haderslev, men noget tyder nu på, at de også vil prøver deres tricks af i Sønderborg

SØNDERBORG / HADERSLEV: For en måneds tid siden havde to borgere på Fiskevænget i Sønderborg besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen i Sønderborg Kommune, men ikke var det. Nu forlyder det, at falske hjemmehjælpere er på spil i Haderslev.

De falske hjemmehjælpere i Haderslev ringer først borgerne op og fortæller, at de lige ville ringe inden de kommer for at gøre rent, så de trygt kan lukke dem ind. De ringer typisk til ældre med nøglebokse, som de rigtige hjemmehjælpere har deres egen nøgle til.

- Mit råd til de ældre borgere med nøglebokse er, at de ikke skal låse døren op for en ukendt person, der påstår, at han eller hun er fra hjemmeplejen, uanset om vedkommende har ringet på forhånd. De rigtige hjemmehjælpere kan låse sig ind med deres nøgle til nøgleboksen, siger Bente Larsen, der er leder af Hjemmeplejen i Sønderborg Kommune.

Bente Larsen er ærgerlig over de falske hjemmehjælpere, der skaber utryghed blandt de ældre borgere, der modtager hjemmehjælp. Hendes råd til utrygge borgere er, at de altid kan bede om at se hjemmehjælperens ID - kort.

Her skal navnet på medarbejderen stå, og det skal fremgå, at medarbejderen er ansat i Hjemmeplejen i Sønderborg Kommune. Men også ID-kort kan forfalskes, så derfor advarer Bente Larsen generelt imod at lukke ukendte ind, når de ringer på og vil ind under påskud af, at ville noget, der ikke er aftalt på forhånd.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/kommuner-advarer-mod-falske-hjemmehjaelpere