Kommunen anbragte to lygtepæle midt på cykelsti

KORT NYT21. JAN 2020 9.14

ESBJERG: Amatørarbejde, sjusk, en ren parodi og en ulykke, der venter på at ske. Sådan lyder kritikken og beskyldninger mod Esbjerg Kommune efter en bommert under anlæggelsen af den nye supercykelsti, der forbinder Østerbyen med midtbyen. To steder har man etableret stien uden at flytte to lygtepæle ved et fodgængerfelt. To store jernmaster står derfor og flagrer ude midt på cykelstien, skriver JydskeVestkysten.

- Der er, som de fleste formoder, tale om en beklagelig fejl. Anlæggelse af cykelstien har været i udbud og håndteres af en ekstern entreprenør, og i udbudsmaterialet har vi skrevet, at lygtepælene skal placeres 30 centimeter fra kantstenen. I det her tilfælde har man dog målt fra den yderste kantsten i stedet for fra fortovets kantsten, som det ellers normalt er praksis. Det er derfor, pælene er havnet ude midt på cykelstien, siger Søren Heide Lambertsen (S), formand for Teknik & Byggeudvalget.

Den nye supercykelsti skal binde Østerbyen sammen med midtbyen. Den etableres i alt med cirka 2,5 kilometer enkeltrettet cykelsti og cirka 800 meter dobbelrettet cykelsti. Hvis tidsplanen holder, er cykelstien færdig inden udgangen af 2020. Stiprojektet koster 26,7 mio. kr., og Vejdirektoratet støtter projektet med 40 pct. svarende til 10,7 mio. kr. Af hensyn til sikkerheden har kommunen været ude at sætte to advarselskegler foran de uheldigt placerede lygtepæle, så cyklisterne bedre kan se dem i mørket. Lygtepælene flyttes senest i dag tirsdag.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/kommunen-anbragte-to-lygtepaele-midt-paa-cykelsti