DK Nyt
Kommunalt sygefravær steg op til coronakrisen
Sygefravær i hver kommune. I de lyse er det lavest, i de mørke højest. Se link til interaktiv udgave af kortet nederst i artiklen.
Foto: Vive

Kommunalt sygefravær steg op til coronakrisen

Forskellen mellem kommunerne øst og vest for Storebælt er blevet mindre.
28. NOV 2020 6.21

Sygefraværet blandt kommunalt ansatte steg i årene frem mod coronakrisen, og samtidig indsnævredes forskellen mellem sygefraværet øst og vest for Storebælt. Det fremgår af de seneste kommunetal fra Vive.

Sygefravær er traditionelt konjunkturbestemt, og tallene viser at sygefraværet faldt markant i årene 2010 til 2012, mens finanskrisen stadig satte sig spor i faldende beskæftigelse. Fra 2012 til 2017 var de årlige udsving i sygefraværet mindre, mens det i de to stærke vækstår sidst i årtiet har udvist en stigende tendens.

Udviklingsmønstret er det samme for både mænd og kvinder, men på forskelligt niveau, idet kvinders sygefravær i hele perioden ligger omkring 1,4 procentpoint højere end mændenes. Geografisk har sygefraværet i alle årene været højere i kommunerne øst for Storebælt, men forskellen er blevet mindre over årene.

Fra 2010 til 2012 faldt sygefraværet mest i kommunerne øst for Storebælt, mens sygefraværet steg relativt mere fra 2012 til 2019 i kommunerne vest for Storebælt. Især er det gennemsnitlige sygefravær i kommunerne i Region Nordjylland steget relativt meget i perioden fra 2012 til 2019.

 

Se interaktiv udgave af kortet over artiklen hos Vive (nederst).

https://www.dknyt.dkartikel/kommunalt-sygefravaer-steg-op-til-coronakrisen