Kommunalt ansat: Lad ham dø af sult
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Kommunalt ansat: 'Lad ham dø af sult'

En ansat ved Sønderborg Kommune brugte en grov tone, da hun kommenterede en artikel om en sultestrejkende borger på Facebook. Inden for skiven, mener kommunaldirektør.

SØNDERBORG: 'Lad ham dø af sult, så er det overstået'. Sådan skrev en ansat ved et kommunalt plejehjem i en Facebook-tråd om en Sønderborg-borger, der sultestrejker i protest mod kommunens jobcenter. Det har han gjort siden 2. januar, da han ikke mener, at Jobcenter Sønderborg har sagsbehandlet ham korrekt, forklarer han til blandt andet Dagbladet Arbejderen og Sønderborg Nyt.

Kommentaren fik et like fra en anden kommunal medarbejder, der arbejder ved jobcentret, og det fik flere til at stille spørgsmålstegn ved, hvad det overhovedet er i orden at ytre sig om, når man arbejder i det kommunale.

Men det her er altså inden for grænsen, fordi personen har udtalt sig som privatperson og ikke på vegne af kommunen. 'Derfor har Sønderborg Kommune ingen kommentarer til det', lyder det fra kommunaldirektør Tim Hansen i JydskeVestkysten.

- I forhold til det generelle, så er der meget vide rammer for ytringsfrihed for offentligt ansatte, uanset hvad vi må synes om det, siger han med henvisning til Justitsministeriets vejledning for offentligt ansattes ytringsfrihed.

Heri står der, at offentligt ansatte i eget navn og som privat person frit kan deltage i den offentligt debat - ligesom alle andre. Så længe der er en klar skelnen mellem privatperson og kommune, og her må grænsen så altså gå ved Facebook-profilen som afsender. Kommunaldirektøren bakkes op af HR-chef i Sønderborg, Aase Henriksen.

eo

 

https://www.dknyt.dkartikel/kommunalt-ansat-lad-ham-doe-af-sult