DK Nyt

Kommunalforsker efterlyser loft på udlandsrejsebudgettet

Kommunerne har intet loft for, hvor mange penge de må bruge på udenlandsrejser, og det er et problem, mener kommunalforsker Roger Buch
KORT NYT18. APR 2011 6.30

Udtalelsen fra kommunalforsker Roger Buch kommer efter at politikere fra Region Hovedstaden har været på en studietur til USA, hvor flybilletterne beløb sig til 21.909 kr. stykket. Hos Roger Buch vækker studieturen minder om Brixtofte-sagen.

- Det var det, der også var kernen i Brixtofte-sagen i sin tid. I den forbindelse kom det frem, at der ikke rigtigt var nogen regler, og domstolene blev nødt til at tage stilling til, hvad det rimelige var, siger han til Politiken.

Region Hovedstaden budgetterede 514.100 kr. til en tur i sidste uge om det amerikanske sundhedssystem, hvoraf alene 241.000 kr. blev brugt på flybilletter med ekstra benplads til otte politikere og tre embedsmænd.

Brixtofte-sagen var en principiel sag, der var årsag til, at domstolene nåede til en afgørelse om en kuvertpris på 1.000 kr. per snude for bespisning inden for det offentlige. Det skriver Politiken.

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/kommunalforsker-efterlyser-loft-paa-udlandsrejsebudgettet