DK Nyt
Kommunale sms’er skal stoppe unges stofmisbrug
De fire kommuner Tønder, Gentofte, Helsingør og Odense skal i det nye forsøg yde rådgivning over sms til unge med stofproblemer.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Kommunale sms’er skal stoppe unges stofmisbrug

Fire kommuner skal forsøge sig med sms’er mod unges misbrug, selvom flere kommuner skifter sms’en ud med gdpr-sikre apps.
12. SEP 2020 9.30

Socialrådgivere i Tønder, Gentofte, Helsingør og Odense får fremover en hverdag med telefonen i hånden og sms’er som arbejdsredskab. De fire kommuner vil i en forsøgsordning rådgive unge om stoffer og misbrug over sms. Det skriver Kommunen.dk.

Sms-projektet er lanceret af Netstof.dk, der drives af Slagelse Kommune. Karen Hatt Olsen, der er projektleder, håber, at sms-løsningen kan få flere unge til at henvende sig til kommunerne.

- Der skal meget til, at de unge selv henvender sig til kommunens rådgivere. Vi vil se, om sms-løsningen kan gribe nogle af de personer, der ikke selv ville henvende sig. Måske får de unge endda lyst til at møde rådgiveren i virkeligheden, efter at de har skrevet sammen over sms, siger hun til Kommunen.dk.

Datatilsynet har tidligere på året frarådet kommunerne at sende sms'er, der indeholder følsomme oplysninger. Der kan dog være konkrete tilfælde, såsom at rådgive unge om misbrug og stoffer, hvor databeskyttelsen må vige for tungere vejende hensyn, forklarer, Ayo Næsborg-Andersen, der er lektor i persondataret på Syddansk Universitet.

Læs hele historien på Kommunen.dk.

 

https://www.dknyt.dkartikel/kommunale-sms-er-skal-stoppe-unges-stofmisbrug