Kommunale jobcentre får kritik for at forskelsbehandle ældre

KORT NYT2. JAN 2020 10.14

Ledige seniorer får ofte en mindre effektiv aktiveringsindsats i de kommunale jobcentre. Sådan lyder kritikken fra regeringens Seniortænketank. 'Langtidsledigheden er svær at forklare med andet end aldersdiskrimination,' lyder det blandt andet, skriver Politiken. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil ifølge Politiken have en diskussion med kommunerne om deres aktiveringsindsats for seniorer. Formand for KL's borgerservice- og arbejdsmarkedsudvalg og borgmester i Aalborg Thomas Kastrup Larsen (S) tager kritikken alvorligt og vil sikre, at der ikke bliver forskelsbehandlet. Han kommer også med en opfordring til forbedringer:

- Vi trænger til at få frigjort nogle flere ressourcer i jobcentrene, så vi kommer til at bruge mindre tid på administration og kontrol og mere tid på borgerne. Vi har tidligere fået opgjort, at for hver time en ansat arbejder i et jobcenter, går de 45 minutter med administration, mens kun 15 minutter bliver brugt på de ledige. Så der er plads til forbedringer, siger han.

esl

https://www.dknyt.dkartikel/kommunale-jobcentre-faar-kritik-for-at-forskelsbehandle-aeldre