DK Nyt
Koldkrigsbunker på finansloven - i to år
Koldkrigsbunkeren blev fredet i 2014 og skal i 2021 åbne op for publikum.
Foto: Jacob Ehrbahn,

Koldkrigsbunker på finansloven - i to år

Regan Vest under Nordjyllands Historiske Museum er sikret 2,6 mio. kr. i 2021 og igen i 2022.
7. DEC 2020 8.50

REBILD: På finansloven er der afsat 2,6 mio. kr. om året i 2021 og 2022 i driftsmidler til Regan Vest, oplyser Nordjyske.

Regan Vest er en del af Nordjyllands Historiske Museum, hvor direktør Lars Christian Nørbach er glad for dermed at kunne "komme i mål med projektet og åbne til næste år som projekteret".

Han havde selvfølgelig hellere set, at museet havde fået en længere bevilling, men det kan ikke slå skår i glæden over, at projektet nu kan blive realiseret, som det er tænkt.

På museet giver bevillingen er klar forventning om, at når de nu bevilligede to års driftsmidler udløber, så er der opbakning til at museet også efter 2022 vil være at finde med en separat bevilling til driften på fremtidige finanslove.

Regan Vest er en stor atomsikker bunker, der blev opført i 1960'erne under Den Kolde Krig. Bunkeren blev fredet i 2014 og skal i 2021 åbne op for publikum. Det nye museum kommer til at bestå af fem elementer, der sammen skal formidle historien om danskerne under Den Kolde Krig. Projektet har fået støtte på 30 mio. kr. fra Realdania. 

ka

https://www.dknyt.dkartikel/koldkrigsbunker-paa-finansloven-i-to-aar