DK Nyt
Kolding kan få arabisk investor

Kolding kan få arabisk investor

En saudisk delegation vil efter sommerferien se på muligheder for at investere i tre konkrete projekter i Kolding
11. APR 2012 6.55

KOLDING: Tre konkrete projekter i Kolding har vakt interesse hos den samlede forening af handelskamre i Saudi Arabien, Council of Saudi Chambers. Efter sommerferien vil en saudisk delegation derfor besøge Kolding for at undersøge mulighederne for saudiske investeringer.

Besøget kommer i kølvandet på, at Kolding Kommune og Business Kolding for nylig besøgte Abu Dahbi og Saudi Arabien.

- Vi taler om tre konkrete projekter, hvor de er interesserede. Det er Holmstaden med outletbutikker midt i Kolding, vores store erhvervssatsning Nordic Synergy Park samt en turismesatsning i form af overnatning. Og det tegner godt, for vi er også nået til et punkt, hvor vores mange kontakter og gode dialog skal til at udmønte sig i mere håndgribelige resultater, fortæller borgmester i Kolding, Jørn Pedersen (V), der stod i spidsen for delegationen.

Et perfekt match
Business Kolding og kommunen har gennem et stykke tid arbejdet for at skabe arabisk interesse i at investere i nogle af Koldings projekter. Med i samarbejdet er også Marwan Zobi, dog ikke i sin egenskab af byrådsmedlem. Men i kraft af sine kontakter, er han ansat som konsulent hos Business Kolding til netop dette samarbejde.

Sidste år besøgte ikke færre end seks arabiske ambassadører samtidigt Kolding. Derfor er det håbet, at arbejdet til sidst bærer frugt.

- Vi mener selv, at vi har mange gode projekter, og de har pengene til at investere. Så vi håber og tror, at vi kan få lavet et perfekt match. Det gav de også selv meget tydeligt udtryk for til deres lokale medier, da vi var i Saudi Arabien, fortæller Jørn Pedersen.

srl

 

https://www.dknyt.dkartikel/kolding-kan-faa-arabisk-investor