DK Nyt
Københavnske byggesager går online

Københavnske byggesager går online

Godt 12.500 ansøgere i København vil hvert år kunne følge med i deres sagsbehandling over internettet

KØBENHAVN: Københavnere og virksomheder i København slipper nu for at gribe røret og ringe til kommunen eller møde op personligt, hver gang de har brug for en status på deres byggesag.

Som en del af kommunens nyeste digitale tiltag Følg din byggesag, vil alle, der fremover sender en byggeansøgning til kommunen, modtage en kvitteringsmail eller et brev med en byggesagskode. Med koden får ansøgerne adgang til en onlinetjeneste, som viser, hvor langt byggesagen er i sagsbehandlingen. På den måde kan de nemt og hurtigt tjekke udviklingen i deres byggesag på alle tider af døgnet.

- Det er et skridt på vejen mod mere digital selvbetjening, hvor københavnere og virksomheder kan få svar på deres spørgsmål, når det passer dem - og det frigiver ressourcer til at yde en bedre service til dem der fx bliver nødt til at se på nogle byggetegninger hos kommunen,  udtaler teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) -

Hvert år modtager kommunen ca. 40.000 telefonopkald med byggesagsrelaterede spørgsmål. Med Følg din byggesag er byggesagsbehandlingen kun et klik væk, og ansøgeren kan nu selv finde flere af svarene på sine spørgsmål, som f.eks. om byggesagen er registreret, om kommunen venter på oplysninger, og hvornår et svar kan forventes.

Færre henvendelser vil give mere tid til byggesagsbehandling og dermed sikre en bedre og hurtigere service til gavn for københavnerne, virksomhederne og byens udvikling.

I Teknik- og Miljøforvaltningens Kundecenter bliver ca. 15.000 personer årligt hjulpet i gang med deres byggeprojekter.

Fremover modtager ansøgerne en kvitteringsmail eller et brev med en byggesagskode, der giver dem adgang til Følg din byggesag.


Logger ansøgerne ind på kommunens onlinetjeneste, kan de se, om sagen er registreret, under behandling, venter på oplysninger, og hvornår et svar kan forventes.


Kommunen skal gennem sagsbehandlingen sørge for, at omkring 20 lovområder overholdes, og ansøgningen skal i visse tilfælde også forbi andre aktører som f.eks. Brandvæsnet. Med Følg din byggesag er det nu mere synligt, hvor i processen ansøgningen befinder sig.


Oplysningerne i Følg din byggesag vedrører kun sagsbehandlingen, dvs. hvor sagen befinder sig, og hvor langt den er i sagsbehandlingen. Selve ansøgningen, oplysninger om ansøger, dokumenter og lignende kan ikke ses. Derfor kan man også give byggesagskoden videre til andre parter, som er involveret i byggesagen.


Alle lette sager afgøres inden for 10 arbejdsdage (ombygning inden for et enkelt lejemål på højst 150 m2). Alle svære sager afgøres inden for 25 arbejdsdage (nyopførelser, større om- og tilbygninger m.v.). Begge fra fyldestgørende ansøgning.

 

https://www.dknyt.dkartikel/koebenhavnske-byggesager-gaar-online