DK Nyt
København vil købe lufthavn

København vil købe lufthavn

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune, er klar til at købe en del af Københavns Lufthavne for at hjælpe SAS til at sikre ruter fra den danske hovedstad
8. MAR 2012 7.01

KØBENHAVN: - Vi vil i Københavns Kommune positivt overveje sammen med staten at gå med som investor i lufthavnen, siger Frank Jensen.

Det siger borgmesteren til Børsen samtidig med, at lufthavnen er hårdt presset fra flere sider, og dens mangeårige position, som en af Nordeuropas vigtigste lufthavne er truet.

Det kan blive dyrt for København. For eksempel viser en undersøgelse fra interesseorganisationen Copenhagen Capacity, at 10 langdistanceruter fra København skaber værdier i hovedstadsregionen for omkring halvanden mia. kr.

Allerede for knap to år siden undersøgte Frank Jensen mulighederne for at købe sig ind i lufthavnen. Det skete i foråret 2010, efter den daværende økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sagde, at han fortrød privatiseringen af lufthavnen.

Derfor henvendte Frank Jensen sig til Claus Hjort Frederiksen (V), der på det tidspunkt var finansminister.

- Jeg tilbød på et møde med Claus Hjort Frederiksen, at hvis regeringen var interesseret, så ville Københavns Kommune overveje at gå ind som medinvestor i lufthavnen. Det blev afvist, men jeg mener stadig det samme, siger Frank Jensen.

Især en kommende storlufthavn i Berlin, der åbner til sommer, kan sætte Københavns lufthavn yderligere under pres. I forvejen vokser København langsommere end hovedkonkurrenterne i øvrige de nordiske lande og i Amsterdam-lufthavnen.

cgt

 

https://www.dknyt.dkartikel/koebenhavn-vil-koebe-lufthavn