DK Nyt

Kø til test, pressemøde og forsinkede coronatal

Tekniske problemer driller Statens Serum Institut. Myndigheder holder pressemøde kl. 17.
26. OKT 2020 14.55
TEMA: Corona

Mandagens coronatal er forsinkede, oplyser Statens Serum Institut. 

Derfor er det i skrivende stund endnu uvist, om søndagens rekord på 945 nye smittede på et døgn igen er slået.

I hvert fald stiger antallet af testede personer dag for dag. Hvor der for en uge siden typisk kom svar på 30.000-40.000 test om dagen, blev de smittede i går fundet blandt 57.900 prøver.

I dag har der det meste af været over en times ventetid til blot at bestille tid til en test på coronaproever.dk, skriver TV2. Og ved et nyt mobilt testcenter i Aalborg Øst har der i dag været kø på op mod 200 mennesker, beretter TV2 Nord.

Kl. 17 i eftermiddag er der indkaldt til nyt pressemøde om coronasituationen. Her deltager Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, Thorkild Fogde fra Rigspolitiet og Anne Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Besøgsforbud og hjemsendelser

I fredags indførte Styrelsen for Patientsikkerhed decideret besøgsforbud på alle plejehjem i syv kommuner i Nord- og Vestjylland. Der er tale om Brønderslev, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Frederikshavn, Aalborg, Jammerbugt og Hjørring.

Nu er der også besøgsforbud på de sociale tilbud i de samme kommuner, oplyser Social- og Indenrigsministeriet. 

Det er altsammen kommuner, hvor minkfarme har været ramt af smitte. Foreløbig er der fundet coronasmitte på 149 minkfarme, oplyser Fødevarestyrelsen på Twitter.

Det er et mysterium, hvorfor smitten spreder sig på minkfarme, men ifølge DR Midt og Vest har forskere på Københavns Universitet fundet tegn på, at smitten spredes via måger. I hvert fald har de fundet coronavirus på foden af en måge.

Ti smittede beboere og masser af elever

I Syddjurs er ti beboere og tre ansatte på bofællesskabet Marie Magdalene for borgere med funktionsnedsættelse, oplyser kommunen. Beboernes helbredstilstand følges nøje, og aktivitetstilbuddet på stedet er lukket ned.

Over hele landet er der meldinger om skoler og dagtilbud, der sender børn hjem. 

I Aalborg har næsten halvdelen - 24 af 52 - af kommunens skoler haft smittede elever, lige nu er fire årgange med 300 elever på Tornhøjskolen sendt hjem, skriver Nordjyske.

I Rudersdal er Birkerød Privatskole lukket midlertid, efter at 21 elever og tre ansatte er testet positiv, oplyser TV2.

 

https://www.dknyt.dkartikel/koe-til-test-pressemoede-og-forsinkede-coronatal