DK Nyt
KMD serverer valgflæsk - og partiernes løjtnanter

KMD serverer valgflæsk - og partiernes løjtnanter

FV 11 Den landsdækkende it-koncern holder vælgermøde for flere hundrede medarbejdere i hovedkvarteret i Ballerup - et af valgets største firmaarrangementer
29. AUG 2011 14.44

Følgende af partiernes spidser deltager: Morten Bødskov (Socialdemokraterne) Brian Mikkelsen (Konservative), Troels Lund Poulsen (Venstre), Morten Østergaard (Radikale), Søren Espersen (Dansk Folkeparti) og Thor Möger (SF) - altså politikere, der alle sidder i ledelsen af deres partier og derfor har stor indflydelse på politikken og strategien i valgkampen.

I KMD, der er en af de centrale praktiske aktører bag folketingsvalget, er der store forventninger til at skulle lægge hus til et så stort vælgermøde.

- KMD har i over 30 år gennem vores kompetencer og it-systemer hjulpet det offentlige med at gennemføre valg i Danmark. Derfor er det selvfølgelig ekstra spændende for os, der er vant til at være i kulissen, at få lov til at komme helt tæt på og lægge hus til en debat mellem nogle af de centrale figurer i dansk politik.

- Vi mener, at det er vigtigt, at vi som en stor dansk virksomhed tager del i samfundsdebatten, og derfor er det meget interessant for os alle, at debatten nu rykker helt ind i vores egne lokaler, siger adm. direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling.

- Debatten om vækst og velfærd har selvfølgelig også betydning for en virksomhed som vores, der allerede i dag spiller en væsentlig rolle på det offentlige marked. Digitalisering har været meget fremme i sommerens vækstudspil fra mange partier, og det bliver derfor også interessant at høre, hvordan it kan være med til at skabe nye måder at indrette vores velfærdssamfund på, tilføjer KMD-direktøren.

KMD 's medarbejdere får mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne, og KMD vil i dagens anledning servere valgflæsk i kantinen som optakt til mødet.

mou

 

KMD's rolle ved valget
KMD har siden starten af 70'erne hjulpet det offentlige med at afholde valg. Inden valget er det KMD, der sørger for, at de valgberettigede danskere får deres valgkort, der bliver lavet valglister og kandidatlister - og på valgaftenen opsamles stemmerne i KMD's systemer, hvorefter de sendes videre til Indenrigsministeriet, Danmarks Statistik og danskerne ude i stuerne gennem direkte forbindelser til DR og TV2.
Valget følges minutiøst af KMD's valg-support og tekniske eksperter, der sidder i et større beredskab på valgaftenen i hovedkvarteret i Ballerup.

https://www.dknyt.dkartikel/kmd-serverer-valgflaesk-og-partiernes-loejtnanter