DK Nyt

Klitsag skifter politikreds på grund af habilitets-konflikt

FREDERIKSHAVN: Nordjyllands Politis direktør, Anne Marie Roum Svendsen, er ufrivilligt kommet i fokus i sagen om den ulovlige udgravning af en fredet klit i Skagen i efteråret 2019. Politidirektørens mand har en forretningsmæssig forbindelse til en af de to sigtede i sagen, og det får nu konsekvenser. Sagen er blevet overdraget til Østjyllands Politi, oplyser presseansvarlig ved Nordjyllands Politi, Christian Brinck, til TV2 i en mail.

Christian Brinck vil ikke gå nærmere ind i, hvad den konkrete forbindelse mellem Anne Marie Roum Svendsens mand og den ene af de sigtede er. Han fortæller videre, at de overdrog sagen til Østjyllands Politi 10. december.

Klitten ved Skagen Sønderstrand blev i oktober ramt af hærværk, hvor en eller flere personer med en gummiged fjernede toppen af et stort klitområde og skubbede sandet ned på stranden. 12. november blev de to mænd sigtet for groft hærværk og for at overtræde naturbeskyttelsesloven. Det har ikke været fremme, hvordan de forholder sig til anklagerne. Frederikshavn Kommune har varslet en erstatningssag mod gerningsmændene.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/klitsag-skifter-politikreds-paa-grund-af-habilitets-konflikt