DK Nyt

KL vil få indrømmelser i budgetlov

KOMMUNALPOLITISK TOPMØDE Dels droppes forbud mod tillægsbevillinger, dels begrænsninger på retten til at bruge overskud ved salg af jord og byggegrunde
KORT NYT15. MAR 2012 18.02

AALBORG: Den kommende budgetlov kommer til at betyde snævrere økonomi i kommunerne, men på Kommunalpolitisk Topmøde havde finansminister Bjarne Corydon (S) et par gode nyheder med til borgmestrene, skriver Information:

Borgmestrene må finde sig i den smallere økonomiske talje - her er ingen kære mor - men regeringen har besluttet at efterlade lidt mere luft end planlagt:

Dels droppes et planlagt forbud mod tillægsbevillinger i kommunerne, og dels aflyses planlagte begrænsninger på kommunernes ret til at bruge overskud ved salg af jord og byggegrunde, erfarer Information.

- Det er rigtigt, at vi har foretaget nogle ændringer efter at have lyttet til argumenter fra KL. Kommunerne har gjort det gældende, at de er parate til at være ansvarlige, hvilket jeg også synes, de har vist. Men samtidig har de sagt, at når vi gør sanktionerne permanente, må det være rimeligt, at vi ikke dobbeltregulerer. Det har vi lyttet til, og derfor har vi droppet de to planlagte tiltag, siger finansministeren.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/kl-vil-faa-indroemmelser-i-budgetlov