KL og fagforeninger: NU skal der ske noget med den deltid
Foto: Nils Meilvang, Ritzau Scanpix

KL og fagforeninger: NU skal der ske noget med den deltid

Pilotprojekter i 10-15 kommuner skal afprøve og udvikle metoder og ideer for at få deltidsansatte til at gå op i tid.
14. JAN 2020 15.23

To år efter OK18 går KL og Forhandlingsfællesskabet i dette forår i gang med et fælles projekt for at få flere kommunalt ansatte til at gå op i tid, skriver kommunen.dk. Omkring 40 pct. af kommunalt ansatte arbejder på deltid, og den andel skal være lavere.

10-15 kommuner skal indgå i et pilotprojekt, hvor forskellige måder at angribe problemet bliver afprøvet, dels på ældreområdet, dels på børn og skole, fortæller formanden for KL's Løn- og Personaleudvalg, Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K).

– Den enkelte kommune skal ikke nødvendigvis forpligte sig til at gå ind på alle områderne i det her pilotprojekt. De skal bare være med på et af områderne, så vi får samlet nogle grupper af kommuner, der går all-in på de forskellige områder, og det skal føre til, at man får udviklet nogle metoder og ideer til, hvad vi skal gøre derude, for at det virker. Og så skal de spredes ud til alle kommuner, siger Michael Ziegler til kommunen.dk.

Han kalder det ‘det mest kraftfulde greb i al den tid, jeg har været med’. Det har Michael Ziegler været, siden han blev kommunal chefforhandler i 2009, og i al den tid ‘har vi snakket deltid, og der er ikke sket noget’. Ideerne til det nye projekt er hentet i især Norge, og de erfaringer, man har gjort sig der siden 2013, er ‘det der gør, at man kan tro, på at nu rykker vi’, siger Michael Ziegler.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her.

 

https://www.dknyt.dkartikel/kl-og-fagforeninger-nu-skal-der-ske-noget-med-den-deltid