DK Nyt
Killerup skulle have holdt sin borgmesterdrøm for sig selv
Venstremanden Johnny Killerup forsøgte sig med en amerikansk-inspireret valgkamp. Forleden fik han en nedslående besked fra partiet: Du er ekskluderet.
Foto: Simon Trøjgaard Jepsen, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Podcast:
Killerup skulle have holdt sin borgmesterdrøm for sig selv

Venstremanden Johnny Killerup forsøgte sig med en USA-inspireret valgkamp i Odense, men det blev for meget for partiet, da han udtrykte sin inderste ambition.
4. SEP 2021 9.00
TEMA: KV21

PODCAST: Johnny Killerup er fortid i Venstre. Partiet har smidt ham ud, fordi han udtalte, at han skulle være borgmester, hvis han fik flere stemmer end partiets spidskandidat ved valget i Odense, Christoffer Lilleholt.

Dermed blev det en kort valgkamp for Killerup, der ellers havde fået en del opmærksomhed med sin amerikansk-inspirerede valgkamp i Odenses gader. 

Valgekspert Ulrik Kjær forklarer, at sagen viser, at nu spidser valgkampen til:

- Nu hvæsses knivene, både mellem partierne og internt i partierne, siger han i podcasten Vi nørder valg.

Sig det ikke højt

Ifølge Ulrik Kjær er der sikkert mange andre kv-kandidater, der som Johnny Killerup har drømme om at overhale deres respektive partiers borgmesterkandater. Han begik bare den fejltagelse at udtale drømmen offentligt, for det skaber usikkerhed om hans loyalitet over for partiet.

Johnny Killerup har boet i USA i en årrække og erklærede ligeud, at han fandt den danske måde at føre valgkamp på for kedelig, derfor ville han gøre det anderledes. Og det kan andre Venstre-kandidater og partiet har opfattet som en kritik, vurderer Ulrik Kjær.

- Men partierne har også en interesse i, at nogle af deres kandidater stikker lidt ud, for det kan der være personlige stemmer i, også stemmer, der kan hentes fra andre partier, siger han.

Lyt med i podcasten Vi nørder valg

https://www.dknyt.dkartikel/killerup-skulle-have-holdt-sin-borgmesterdroem-for-sig-selv