København har fået nok af ulovlig udlejning af el-løbehjul overalt
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

København har fået nok af ulovlig udlejning af el-løbehjul overalt

Varsel om påbud til brev med krav til flere firmaer, der uden tilladelse udlejer el-løbehjul og cykler på gaderne.
6. MAR 2019 6.19

KØBENHAVN: Mindre end to måneder efter at det blev lovligt at køre på cykelstierne på elektriske løbehjul, har Københavns Kommune fået nok af firmaer, der uden tilladelse udlejer elektriske løbehjul og cykler fra kommunale arealer. Teknik- og Miljøforvaltningen kræver dem nu fjernet.

Forvaltningen har tirsdag sendt et partshøringbrev til virksomhederne Tier og Voi, som udlejer el-løbehjul gennem apps. Donkey Republic, der udlejer cykler, får ligeledes et brev. Brevet er varsel om et påbud om at fjerne el-løbejul og cykler fra kommunens arealer.

Virksomhederne har nu ti dage til at komme med indsigelser. Herefter vil de blive mødt af et krav om at fjerne deres køretøjer. Desuden skal de dokumentere, at der ikke længere udlejes cykler og løbehjul fra offentligt areal gennem deres apps.

- Vi har nu i en længere periode fulgt udviklingen på området. På baggrund af vores egne tilsyn og henvendelser fra københavnerne, kan vi konstatere, at der finder udlejning sted fra kommunens arealer. Det er i strid med reglerne, hvilket vi ad flere omgange har understreget over for virksomhederne, siger enhedschef Mikkel Halbye Mindegaard fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Efterkommes påbuddet ikke, vil kommunen overveje, at anmelde udlejerne til politiet.

Både Voi og Tier har tidligere over for DR Nyheder afvist, at de overtræder reglerne. Begge firmaer oplyser i mails til Ritzau, at de er ved at undersøge sagen nærmere.

Tier oplyser, at det er en prioritet for firmaet at have 'sikker' og 'lovlig' deling af dets el-løbehjul. Tier vil nu gå dialog med kommunen. Hos Voi er landechef Eric André 'ærgerlig' over situationen, men vil hurtigst muligt finde en løsning.

Han fortæller, at da Voi ikke har tilladelse til at udleje fra offentlige arealer, har firmaet i stedet haft private samarbejdspartnere og indsamlet eventuelle løbehjul, som var placeret 'problematisk'.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/kbenhavn-har-fet-nok-af-ulovlig-udlejning-af-el-lbehjul-overalt