København går til ministre: Vil bygge flere skæve boliger

KORT NYT6. FEB 2019 14.19

KØBENHAVN: Lokalplansregler, krav om byggetilladelser og priser står i vejen for at skaffe midlertidige boliger til socialt udsatte. Det vil københavnske borgmestre have regeringen til at lave om på, skriver Politiken. Socialborgmester Mia Nyegaard (R) og overborgmester Frank Jensen (S) beder nu regeringen om hjælp til at løse byens problemer med at skaffe socialt udsatte et hjem.

I dag kan kommunen i kraft af et frikommuneforsøg bygge midlertidige boliger, men kun hvis de er til udsatte unge. Den mulighed bør udvides, så den kommer til at gælde alle socialt udsatte, mener de to borgmestre, der samtidig i et brev til indenrigsministeren og erhvervsministeren foreslår, at kommunen får lov at give midlertidige dispensationer fra lokalplanerne - i op til ti år.

Problemet er, at der skal en ny byggetilladelse til, når boligerne skal flyttes fra en midlertidig placering til en anden. Forlænges godkendelsesperioderne, så bliver det muligt at tage langfristede lån til byggerierne af boligerne og dermed gøre det muligt for blandt andre almennyttige boligselskaber at gå ind i projekterne.

Læs hele historien i Politiken.

ka

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/kbenhavn-gr-til-ministre-vil-bygge-flere-skaeve-boliger