København er igen verdens bedste cykelby

KORT NYT27. JUN 2019 15.44

KØBENHAVN: For tredje gang i træk er København kåret som verdens bedste cykelby. Et resultat af vedholdende politisk fokus på cyklisternes vilkår, mener stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL).

At København er cyklernes by, understreges af, at 49 pct. af pendlerne i 2018 tog cyklen til og fra arbejde og studie. Det er en medvirkende årsag til, at København for tredje gang i træk i træk indtager pladsen som verdens bedste cykelby på The Copenhagenize Index, der hvert andet år kårer verdens bedste by for cyklister. København blev skarpt forfulgt af Amsterdam, Utrecht, Antwerpen og Strasbourg.

- Udnævnelsen er ikke mindst et stort skulderklap til de mange pendlere, der hver dag tramper i pedalerne, når de skal til og fra arbejde eller studier i København. Samtidig er det en anerkendelse af et vedholdende politiske fokus på at forbedre cyklisternes forhold. Men vi er oppe imod et stærkt felt, og vi kan ikke blive ved med at tage førertrøjen for givet, siger Karina Vestergård Madsen (EL).

MG

 

https://www.dknyt.dkartikel/kbenhavn-er-igen-verdens-bedste-cykelby