K: Sund mad som forældrene ønsker

MAD TIL BØRN Et sundt fælles måltid mad til alle børnehavebørn er sikret, hvis forældrene i den enkelte institution ønsker det
KORT NYT27. JAN 2010 14.23

FOLKETINGET: Og prisen må ikke blive højere, end hvad det koster at lave maden.

Det blev resultatet af forhandlingerne om at forbedre den obligatoriske madordning, og Konservatives social- og sundhedsordfører Vivi Kier glæder sig over, at kritikken af den obligatoriske model har ført til en mere familievenlig ordning. Det bliver nu op til forældrebestyrelsen i den enkelte institution at tage stilling til en fælles madordning.

- Børnene får et sundt måltid mad - hvis forældrene ønsker det. Samtidig får forældrene sikkerhed for, at de ikke kommer til at betale mere, end det koster at fremstille maden. Det synes jeg er en rigtig god model. Vi har lyttet til kritikken, og forældrene får nu den indflydelse, der er blevet efterlyst. Flere institutioner har allerede med stor succes madordninger, og jeg er glad for, at det bliver et tilbud i alle kommuner. Der er nemlig også kommet mange positive meldinger. Mange forældre er rigtig glade for, at deres børn kan få et godt fælles måltid i børnehaven, siger Vivi Kier.

tj

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/k-sund-mad-som-foraeldrene-oensker