Journalistpris for afdækning af dødsfald på bosted

ODENSE: Afdækningen, af hvordan ledelsen på bostedet Fangelvej i Odense havde et tydeligt medansvar for et dødsfald på grund af overmedicinering, gav tirsdag journalist Allan Spangsberg fra TV2 Fyn årets Spadestikpris, der uddeles af den selvejende institution 'Et spadestik dybere' for kritisk undersøgende journalistik.

Det ekstra spadestik bestod i dette tilfælde i, at Allan Spangsberg 'med stor vedholdenhed og et meget omfattende og vanskeligt arbejde med at skaffe dokumentation' afdækkede et system, der prøver at dække over sig selv - og som efter alt at dømme var lykkedes med det, hvis ikke Allan Spangsberg havde bidt sig fast i historien og gravet sig ned i den', hedder det i begrundelsen for prisen.

'Ud over at dokumentere et lokalt ledelsessvigt og en ledelse, der dækker over sit eget medansvar for dødsfaldet, formår Allan Spangsberg at løfte sagen fra Fangelvej op i et bredere samfundsperspektiv, hvor der bliver sat fokus på problemer med patientsikkerheden på landets bosteder,' hedder det videre. Spadestiksprisen består foruden æren af 100.000 kr. til deling mellem journalisten og mediet.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/journalistpris-for-afdaekning-af-doedsfald-paa-bosted