DK Nyt
Jobcenter Lyngby-Taarbæk går i offensiven

Jobcenter Lyngby-Taarbæk går i offensiven

Igangsætter ny offensiv strategi - målet er at skaffe flere højtuddannede vidensmedarbejdere i arbejde
30. AUG 2011 10.44

LYNGBY-TAARBÆK: Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Søren P. Rasmussen (V) ser god grund til en mere offensiv tilgang her midt i den økonomiske krisetid:

- Faktisk tror jeg, at der findes en masse uudnyttet vækstpotentiale i de små og mellemstore virksomheder, og det vil vi gerne hjælpe dem med at bringe i spil. Derfor vil vi kontakte virksomhederne, så de kender mulighederne for at ansætte en vidensmedarbejder, der kan gavne virksomhedens vækst, siger han.

Mobilfabrikanten Nokia er en af de virksomheder, der har kunnet mærke Jobcenter Lyngby-Taarbæks mere offensive tilgang. Nokia har opsagt 960 medarbejdere i deres udviklingsafdeling. 60 af de opsagte er bosiddende i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Nokia lukker langsomt udviklingsafdelingen ned i løbet af det næste års tid, og lægger i den sammenhæng en stor indsats i at få deres medarbejdere videre på arbejdsmarkedet. Derudover har Lyngby-Taarbæk Kommune, som den eneste kommune, valgt at tage kontakt til Nokia for at tilbyde en hurtig indsats for de involverede Lyngby-Taarbæk borgere.

Administrerende direktør i Nokia, Claudia Lillebjerg Simonsen er begejstret for kommunens initiativ:

- Jeg håber, at andre kommuner følger i Lyngby-Taarbæks fodspor. En tidlig indsats er vigtig, erfaringer viser, at det er betydeligt nemmere at få et nyt job, imens man er i et. Min interesse er derfor, at fortælle bredt, at Nokia har en masse dygtige medarbejdere, der desværre mister deres job. Forhåbentlig får andre virksomheder så inspiration til at allerede nu at begynde at rekruttere dem, siger Claudia Lillebjerg Simonsen.

Den offensive tilgang i Jobcenter Lyngby-Taarbæk vil blandt andet byde på mere opsøgende arbejde, informationsmøder for virksomhederne og erhvervsmentorordninger. Blandt andet informerer jobcenteret løbende om de tilskudsordninger, som virksomhederne kan drage fordel af, når de vil prøve at ansætte en vidensmedarbejder.

- Alle undersøgelser viser, at tilbud i en virksomhed har den største effekt, når ledige vidensmedarbejdere skal i arbejde. Samtidig kan tilskuddene være en indgang for virksomhederne, når de ønsker at erfare, hvad en vidensmedarbejder kan bidrage med, siger Søren P. Rasmussen.

Pt. er der to tilskudsordninger, som de lokale virksomheder kan drage fordel af: løntilskudsordningen og videnpilotordningen.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/jobcenter-lyngby-taarbaek-gaar-i-offensiven