DK Nyt
Job på rotation i Vejle

Job på rotation i Vejle

90 fastansatte medarbejdere på to plejecentre i Vejle bliver efteruddannet, mens ledige med en sundhedsfaglig uddannelse sørger for at holde styr på beboerne

VEJLE: To plejecentre har netop påbegyndt det omfattende jobrotationsprojekt. De 90 fastansatte medarbejdere skal i de kommende måneder blive klogere på bl.a. medicin, kost til ældre og kommunikation, så de fremover kan blive endnu bedre til at løse de mange forskellige gøremål, der er i den aktive hverdag, som udspiller sig på plejecentrene.

Imens de fastansatte medarbejdere er på uddannelse bliver de afløst af 11 vikarer, der alle er ledige med en sundhedsfaglig uddannelse bag sig. De ledige får en normal løn i den periode, de vikarierer. Og så er det hele stort set omkostningsfrit for plejecentrene.

- Vi er meget, meget glade for at indgå i jobrotationsprojektet, siger Emma Winther, centerleder på Kastaniehaven.

Hun ser det som en oplagt mulighed for at opkvalificere medarbejderne og er slet ikke i tvivl om, at plejecentret på den måde kommer til at stå bedre rustet ift. at give de ældre den tryghed, som de har behov for – også fremover.

- Efteruddannelsesforløbet er nemlig tilrettelagt sådan, at det passer til netop de udfordringer, som vores medarbejdere står overfor.

Praktik forud
De ledige, som støtter de ældre på plejecentret, mens de faste medarbejdere er på kursus, har alle en sundhedsfaglig uddannelse bag sig som eksempelvis social- og sundhedsassistent. Desuden har de gennemgået en 14 dages praktik på et af de to plejecentre, for at sikre, at de var godt forberedte til at løse opgaven.

- Vikarerne har været hos os i godt en måned nu, og de klarer det simpelthen bare super godt, fortæller Emma Winther.

- Faktisk så godt, at flere af vikarerne allerede har fået stillet en ansættelse i udsigt, når muligheden byder sig.

Jobrotation giver ansættelser
Arne Grønkjær, der er projektleder for jobrotation i Jobcenter Vejle bekræfter, at jobrotation kan være vejen til job for ledige. Erfaringerne viser nemlig, at mange virksomheder bliver så glade for de ledige, der vikarierer i jobrotationsprojekter, at virksomhederne vælger at ansætte dem, når projektet slutter.

- Det er en klar fordel for virksomhederne fordi, den nye medarbejder allerede kender virksomheden. På den måde kan jobrotation altså meget vel være vejen til et fast job for de ledige, forklarer Arne Grønkjær.

Foto: http://www.flickr.com/photos/timefornurses/5071249770/sizes/z/in/photostream/

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/job-paa-rotation-i-vejle