DK Nyt
Jeg snupper den institutionsplads, klik

Jeg snupper den institutionsplads, klik

Gentofte har fået en selvbetjeningsløsning, der gør det lettere for forældrene at vælge plads i kommunens dagtilbud

GENTOFTE: Kommunen har som den første i landet indført en digital pladsanvisning, der giver forældre mulighed for selv at søge og booke en plads i eksempelvis vuggestue og børnehave. Løsningen betyder således et farvel til de traditionelle ventelister.

Forældre finder nu selv en ledig plads ved hjælp af kriterier som startdato, afstand fra hjemmet, åbningstider og typen af dagtilbud. De kan se, hvornår barnet kan starte, og de kan booke plads til fx både vuggestue og børnehave på én gang.

- Digital pladsanvisning er det nyeste tiltag i vores bestræbelser på hele tiden at udvikle servicen over for borgerne. Løsningen giver vores børnefamilier bedre overblik over deres muligheder og gør det nemt for en familie at planlægge børnenes gang helt frem til skolestart, fortæller direktør i Børn, Unge og Fritid, Frank E. Andersen.

Digital pladsanvisning gik i luften den 14. juni kl. 14 og blev i de første timer brugt af hundredvis af forældre. Da dagen var slut, havde over 300 selv fundet en plads til deres barn.

Digital pladsanvisning er udviklet af Gentofte Kommune i samarbejde med KMD og Assemble. Projektet er støttet af ABT-fonden. Familier uden computer med netadgang, eller som har brug for hjælp til den nye løsning, kan få hjælp i Kommuneservice.

Foto: http://www.flickr.com/photos/ben_grey/4832655997/sizes/l/in/photostream/

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/jeg-snupper-den-institutionsplads-klik