DK Nyt
Jan E. Jørgensen (V) vil være borgmester på Frederiksberg
Jan E. Jørgensen (V) vil være den næste borgmester på Frederiksberg.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Jan E. Jørgensen (V) vil være borgmester på Frederiksberg

Selvom Venstre blot har et mandat i Frederiksberg Kommune, går folketingsmedlemmet efter borgmesterposten efter KV21.
2. JUN 2021 6.20
TEMA: KV21

FREDERIKSBERG: Venstre, der blot har 1 af 25 mandater på Frederiksberg, vil gå efter borgmesterposten i kommunen. Det siger Jan E. Jørgensen (V) til Politiken.

Partiet er blandt de mindste i byrådet, men et mandat er i princippet nok til at overtage borgmesterstolen. Selv vurderer Jan E. Jørgensen sin chance for at blive borgmester som lille.

- Hvis det var Oddset, og du satsede på, at det blev mig, ville du nok få meget tilbage på din indsats, siger han til Politiken.

Jan E. Jørgensen er nuværende 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, der været ledet af konservative borgmestre siden 1909.

Det er første gang, at Jan E. Jørgensen aktivt melder sig som borgmesterkandidat, selv om han har været spidskandidat for Venstre ved de seneste fem kommunalvalg.

Ikke et præsidentvalg

Han forklarer, at Frederiksberg er blevet mere broget, hvilket afspejlede sig i resultatet ved forrige kommunalvalg i 2017, hvor De Konservative var tæt på at miste magten til rød blok med henholdsvis 49,7 pct. af stemmerne og 49,5 pct. af stemmerne.

Derfor mener Jan E. Jørgensen, at alt kan ske til november, hvor der er kommunalvalg.

- Vi vil gerne fortælle vælgerne, at der er andre muligheder end det her præsidentvalg mellem Simon Aggesen (K) og Michael Vindfeldt (S), som har været i indbyrdes valgkamp det sidste halve år, siger han til Politiken.

Ifølge Jan E. Jørgensen lider Frederiksberg Kommune under "en forskrækkelse for det nye". Han giver det eksempel, at den konservative borgmester ikke vil godkende byggeplaner ved den franske skole på Værnedamsvej på Frederiksberg.

Med Venstre i spidsen i Frederiksberg vil Jan E. Jørgensen ifølge eget udsagn skrue op for tempoet på udviklingen af byen. 

Ud over Jan E. Jørgensen, Socialdemokratiets Michael Vindfeldt og Simon Aggesen (K) har De Radikales Lone Loklindt også meldt sig på banen.

Ritzau 

https://www.dknyt.dkartikel/jan-e-joergensen-v-vil-vaere-borgmester-paa-frederiksberg