DK Nyt
It-kurser til hjemløse og sindslidende

It-kurser til hjemløse og sindslidende

På seks væresteder i København kan hjemløse, misbrugere og sindslidende få kurser i bruge computer og internet, så de lettere kan holde kontakt til det offentlige
10. MAR 2011 14.50

KØBENHAVN: Mens halvdelen af danskerne hjemmevant jonglerer rundt i Windows og på internettet, er der stadig et stort mindretal, der stort set ikke har nogen erfaring med computere. Rigtigt mange fra de socialt set mest udsatte grupper, som hjemløse, misbrugere og sindslidende, har aldrig prøvet at tænde en computer.

Men på en række af de københavnske væresteder kan de normalt ressourcesvage nu komme ind og få kurser i at bruge internettet, sende e-mails og oprette og bruge NemID. Det er en del af projektet 'Undervisning i it og dansk', oplyser kommunen.

En midtvejsevaluering i oktober sidste år viste, at 203 brugere havde været på kursus og af dem havde 123 deltaget i mindst fire kurser.

- En stor del af brugerne, som deltager i it-undervisningen er på begynderniveau eller helt uden nogen form for computer - og it-kundskaber. Derfor er de også meget usikre i deres tilgang til brug af it og computer. De får styrket deres kompetencer, og de er ofte overrasket over, hvor nemt det faktisk er, siger underviser Finn Gustafsson fra projektet.

De styrkede kompetencer betyder, at mange af brugerne nu har mulighed for at logge på offentlige hjemmesider ved hjælp af NemID og på den måde følge deres sagsbehandling. Samtidig er de nu i stand til at kunne kommunikere med sagsbehandlerne digitalt i stedet for altid at skulle aftale tid til en samtale.

ka

Foto: http://www.flickr.com/photos/risager/with/3322237192/
 

https://www.dknyt.dkartikel/it-kurser-til-hjemloese-og-sindslidende