DK Nyt
Ishøjs skoler kan åbne igen - endelig ude af skammekrogen
Ishøj er nu ude af "skammekrogen" efter at have set faldende smittetal.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Ishøjs skoler kan åbne igen - endelig ude af "skammekrogen"

Efter syv dage med et korrigeret incidenstal under 200 kan Ishøj Kommune nu igen åbne for skoler, fritidstilbud og foreningsliv.

ISHØJ: I morgen, onsdag, kan skoler, fritidstilbud og foreningsliv i Ishøj Kommune igen slå dørene op efter at have været lukket ned igennem længere tid. Det skriver borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) på Facebook

- Stor tak til alle i Ishøj for at overholde restriktionerne. Det har hjulpet meget. Vores smittetal er nu så langt nede, at der jo kan lukkes op, skriver Ole Bjørstorp.

Kommunens testkorrigerede incidenstal har nu i en uge været under 200, hvilket er kravet for at genåbne. Fremover vil der gælde de samme regler i Ishøj som i resten af hovedstadsområdet.

Byrådet fik nyheden bekræftet 12:49 i dag, og den blev bekræftet af dagens tal fra Statens Serum Institut kl. 14.

Merete Amdisen, der er medlem af byrådet og er spidskandidat for Socialdemokratiet til KV21, skriver på sin Facebook, at kommunens administration nu arbejder på højtryk for at få meldt ud, hvordan genåbningen kommer til at foregå.

Merete Amdisen omtaler genåbningen, som at Ishøj nu er kommet ud af "skammekrogen".

Også Ishøjs liberale serviceerhverv, udvalgsvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader, basarer, forlystelsesparker m.v. må nu åbne igen, oplyser Erhvervsministeriet.

Desuden må serveringssteder i Ishøj Kommune fra onsdag åbne med de samme restriktioner og retningslinjer som i resten af landet.

mh

Opdateret 15.50 med officiel meddelelse fra Erhvervsministeriet om genåbning af serviceerhverv m.v. i Ishøj.

https://www.dknyt.dkartikel/ishoejs-skoler-kan-aabne-igen-endelig-ude-af-skammekrogen