DK Nyt
Ishøj henter velfærdsdirektør i København
Alberte Burgaard har 14 års erfaring som kommunal leder.

Ishøj henter velfærdsdirektør i København

Alberte Burgaard afløser Lisbet Lentz, der går på pension.

ISHØJ: Alberte Burgaard bliver Ishøj Kommunes nye velfærdsdirektør fra 1. november 2020, oplyser kommunen. Hun afløser den nuværende velfærdsdirektør Lisbet Lentz, der går på pension.

Alberte Burgaard kommer fra en stilling som borgercenterchef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, hvor hun er chef for tilbuddene på udsatte- og psykiatriområdet og cirka 1600 medarbejdere. Hun har 14 års erfaring som kommunal leder.

Et enigt ansættelsesudvalg pegede på hende ud af et meget stærkt felt med fx 10 ansøgere med direktørbaggrund fra blandt andet en statslig styrelse og en fagforening.

Slut med Vallensbæk-samarbejdet

Borgmester Ole Bjørstorp (S) nævner, at der vil være økonomiske udfordringer, som Alberte Burgaard skal hjælpe byrådet med at tackle:

- Det er en del af pakken som velfærdsdirektør at bidrage til at finde økonomisk råderum til de stigende udgifter til førtidspension og på det specialiserede socialområde. Samtidig er der en generel udfordring med at finde penge til, at der i de kommende år bliver både flere børn og ældre i kommunen, som også skal have muligheden for et godt liv. 

Blandt de aktuelle opgaver, som vil ligge på Alberte Burgaard bord, når hun begynder, er ophøret af det forpligtende samarbejde med Vallensbæk, omdannelsen af ældreboliger til plejeboliger og en ny lokal arbejdstidsaftale med lærerne. 

ka

https://www.dknyt.dkartikel/ishoej-henter-velfaerdsdirektoer-i-koebenhavn