DK Nyt
Intern Venstre-strid får udvalgsformand til at stoppe
Bo Jessen (V) kan ikke se sig selv i det Venstre, der er i Tønder lige nu, siger han.
Foto: Venstre

Intern Venstre-strid får udvalgsformand til at stoppe

Ny borgmesterkandidat i Tønder får en blandet modtagelse i byrådsgruppen.

TØNDER: Efter 23 år i politik har formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Tønder, Bo Jessen (V), besluttet ikke at genopstille til KV21. Årsagen er den interne strid i Venstre, som for en uge siden gav sig udslag i, at den siddende borgmester, Henrik Frandsen, blev vraget som borgmesterkandidat.

- Jeg kan ikke rigtig se mig selv i det Venstre, vi har i Tønder Kommune lige nu. Der har foregået en offentlig chikane mod egen borgmester fra Venstremedlemmer og fra Venstreformænd rundt omkring i kommunen i løbet af det seneste halvandet år. Og så afsætter man ham på et opstillingsmøde ude i Agerskov – en siddende borgmester, som ønsker at fortsætte og allerede har gjort et kæmpe stykke arbejde for Tønder Kommune. Så det er egentlig grunden til min beslutning, siger Bo Jessen til TV Syd.

- Jeg har været med i politik i næsten 24 år, og jeg synes selv, at jeg har været et ordentligt menneske. Og hvis bare halvdelen af de ting, der går rygter om, er foregået, så er det rigeligt for mig, tilføjer Bo Jessen uden at ville præcisere yderligere.

To udvalgsformænd er kritiske

Han er ikke det eneste byrådsmedlem, som er ked af forløbet, viser en rundringning, JydskeVestkysten har lavet til de 14 Venstre-byrådsmedlemmer.

Udover Bo Jessen siger også formanden for kultur- og fritidsudvalget, René Andersen, at han ikke bakker op om den nyvalgte borgmesterkandidat, erhvervsmanden Martin Iversen. 

- Det gør jeg ikke. Jeg kan ikke se mig selv med Martin Iversen som borgmesterkandidat. (...) Jeg kender ikke Martin, men jeg kender Henrik, som har arbejdet rigtig godt i de sidste fire år, hvilket man også kan se rundt omkring i kommunen, siger han til avisen.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/intern-venstre-strid-faar-udvalgsformand-til-at-stoppe