DK Nyt

Ingen førtidspension til folk under 40

Fremover skal kommunerne skræddersy forløb for de unge, lyder det i regeringens reformudspil af førtidspension og fleksjob
KORT NYT28. FEB 2012 8.59

Når regeringen i dag fremlægger sin reform af førtidspension og fleksjob, vil en central del være oprettelsen af nye ressourceforløb - en aktiv indsats, der skal hjælpe folk i arbejde. Samtidig stilles der krav til kommunerne om en ny tilgang.

- Du får én gennemgående sagsbehandler. Altså der er kun en, der har ansvaret for dig, når du er i et ressourceforløb, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.

I dag kan personer med en bred vifte af sociale problemer risikere at have kontakt med syv-otte forskellige sagsbehandlere fra forskellige kommunale forvaltninger, alt efter hvor mange offentlige ydelser man modtager.

Med regeringens reformforslag pålægges kommunerne at oprette såkaldte rehabiliteringsteam, hvor sagsbehandlere inden for social-, sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet skal koordinere indsatsen og lave en konkret handlingsplan for den enkelte borger. Eksempelvis må jobcentrene i dag ikke tage sociale forhold med i overvejelserne.

Hovedformålet er, at personer under 40 for fremtiden helt skal holdes borte fra førtidspension. De nye ressourceforløb af højst fem års varighed skal træde i stedet, og til det afsætter regeringen 1,4 milliarder kroner.

lcl

https://www.dknyt.dkartikel/ingen-foertidspension-til-folk-under-40