DK Nyt
Ingen festivaler i sommeren 2020
Foto: Helle Arensbak, Ritzau Scanpix

Ingen festivaler i sommeren 2020

Landets festivalarrangører retter sig efter myndighedernes forbud og aflyser på stribe, selvom de lige skal komme sig over gårsdagens melding om fortsat forsamlingsforbud.

Alle festivaler, der skulle være afholdt til sommer, er aflyst. Meldinger om aflysninger rundtom i landet begyndte at tikke ind i aftes, efter statsminister Mette Frederiksen (S) meldte ud, at forbuddet mod store forsamlinger bliver forlænget til og med august.

Og det får altså betydning for en lang række festivaler: Smukfest, Roskilde Festival, Heartland, Tinderbox, Nortside, Tønder Festival, Musik i Lejet, Spot Festival, Ringsted Festival, Jelling Musikfestival, Kløften Festival, Nibe Festival, Thy Rock, Skive Festival, Samsø Festival.... Og vi kunne blive ved.

Det sker, selvom Mette Frederiksen også på gårsdagens pressemøde kunne meddele, at der allerede fra mandag næste uge efter påske skal til at ske en grasvis åbning af Danmark.

Smukfest skulle have været en af sommerens sidste festivaler fra en 2. til 9. august, men bliver ikke afholdt som planlagt:

- Der bliver ingen festival i bøgeskoven i august. Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud, skriver festivalarrangørerne i en pressemeddelse.

Hvad så nu?
Festivalerne gør i de forskellige pressemeddelelser fra i aftes og her til morgen opmærksom på, at de er klar over, at spørgsmål vedrørende billetrefundering, kontrakter, aftaler mv. begynder at melde sig.

- Præcis hvad og hvordan vi gør herfra og i en så alvorlig situation, skal vi bruge de næste dage på at finde ud af – og så melder vi mere detaljeret ud, så snart vi er lidt længere i processen, skriver Smukfest eksempelvis.

Fra Samsø Festival lyder det:

- Kære venner - det er den sørgeligste dag i festivalens historie. Der bliver ikke nogen festival i uge 29. Vi vil gerne vente med at svare på alle spørgsmål om billetter, udskydelse og alt hvad I tænker på lige nu, til vi har fået en fælles udmelding fra vores brancheorganisation DANSK LIVE.

De fleste nævner, at de lige skal bruge et par dage på at finde svar på alle disse spørgsmål. Og selvom flere nævner, at de selvfølgelig var forberedt på, at aflysning af sommerens festival kunne komme på tale, var det alligevel med skuffelse at modtage coronameldingerne i går:

- Vi er dybt ulykkelige! Vi frygtede, at det ville ske, skriver Roskilde Festival på sin Facebookside.

Roskilde Festival skulle i år have været noget helt særligt, lyder det. Det er nemlig festival nr. 50.

- Som Roskilde Festival nr. 50 skulle den have været en markering, der fejrede det, vi er rundet af ved at se frem. En fejring, som hyldede kunsten, fællesskabet og lysten til at gøre en forskel. Alt det, vi har så meget brug for i disse tider. Vi havde glædet os til at fejre den med jer. Vi har knoklet og gjort os umage. Vi ved, at forventningerne fra jer også har været tårnhøje. Sammen har vi krydset fingre og holdt vejret i forhåbning om, om at udviklingen ville være positiv og gå stærkt nok til, at vi kunne mødes til sommer. Sådan blev det ikke.

- Roskilde Festival nr. 50 må vente til 2021.

 

https://www.dknyt.dkartikel/ingen-festivaler-i-sommeren-2020