Ingen erstatning for svigt på plejehjem

Flere partier på Christiansborg vil gerne ændre ordningen, så Patientforsikringen også omfatter plejehjem, men minister siger nej
KORT NYT3. FEB 2011 9.58

Hvis en beboer på et plejehjem svigtes, så en lidelse får lov at udvikle sig dødeligt, så er der ingen erstatning at hente. Det ville der være, hvis det samme sker på et hospital. For Patientforsikringen og loven om klage- og erstatningsadgang giver kun mulighed for at søge erstatning, hvis fejl i behandlingen sker på sygehuse, eller hvis den udføres af bl.a. praktiserende læger, vagtlæger og tandlæger.

Det fortæller Berlingske Tidende med udgangspunkt i en konkret sag om liggesår. Et flertal uden om regeringen er indstillet på at ændre situationen, så også ansvaret for plejehjemspersonales svigt bliver omfattet af Patientforsikringen. Det gælder DF, SF og S.

Men sundhedsminister Bertel Haarder (V) vil - af økonomiske årsager - ikke være med. Han siger til avisen, at det vil koste anslået 20 millioner, og det er penge, han ikke har. Bertel Haarder henviser til Patientombuddet, der kan udtale kritik af et plejehjem, der så kan lære af det og undgå gentagelser.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/ingen-erstatning-for-svigt-paa-plejehjem