DK Nyt

Indsatsen for de udsatte børn skal være langt bedre

Socialminister Karen Hækkerup er bekymret over, at kommunerne ikke overholder loven, når anbragte børn anbringes et nyt sted eller flytter hjem til deres forældre igen
24. NOV 2011 8.01

En ny praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at der er fejl i over 80 pct. af sagerne, hvor anbragte børn og unge flyttes til et nyt anbringelsessted eller hjemgives til forældrene. Fejlene består ofte i manglende dokumentation.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) mener, at det er fuldstændig uacceptabelt, at der er fejl i så mange af kommunernes sager. Hun slår fast, at børn og unge skal have den hjælp, de har brug for, og at en korrekt sagsbehandling er vigtig for at sikre, at det sker.

Karen Hækkerup siger i en pressemeddelelse:

- Dette er langt fra den første undersøgelse, jeg har set som minister, der viser, at børnesager ikke altid behandles, som de skal. Det ser bestemt ikke godt ud, og jeg tager det meget alvorligt, at der kommer styr på området.

- Men jeg vil ikke sende aben videre til kommunerne, sådan som den borgerlige regering gjorde. Det hjælper ikke børnene. Vi bliver nødt til at se på i fællesskab, hvordan vi kan løfte indsatsen, siger altså socialministeren.

Praksisundersøgelsen viser, at 83 pct. af sagerne ikke er i fuld overensstemmelse med lovgivningen.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/indsatsen-for-de-udsatte-boern-skal-vaere-langt-bedre