Ikast-Brande vil erstatte chefer med varme hænder

KORT NYT10. DEC 2019 11.45

IKAST-BRANDE: Ikast-Brande sætter som den første kommune et forsøg i gang, hvor ældreplejen er styret af autonome grupper med hjælp fra naboer og familie. Ekspert ser frem til resultatet af pilotprojektet, som er inspireret af 'Buurtzorg', en hollandske organisation, hvor der er 14.000 sæt varme hænder ude at arbejde med de ældre, mens der blot blot er 50 sæt i administrationen. Det skriver Jysk/Fynske Medier.

Kommunikationsrådgiver Bjørn Kassøe Andersen har sammen med Brian Knappmann, der arbejder i Center for Ledelse, og tre andre, etableret nonprofit-firmaet Lokalpleje Danmark. For at føre den hollandske model til en kommune i Danmark havde de fem uafhængigt af hinanden taget kontakt til Buurtzorg, som de nu har etableret et samarbejde med.

Allerede i 2016 var hele byrådet i Ikast-Brande på studiebesøg i Holland, der er skrevet en rapport, og til april næste år rulles et pilotprojekt ud for omkring 100 borgere fra Bording og Engesvang i Midtjylland. Hvem der vinder opgaven, er endnu er ikke afgjort.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/ikast-brande-vil-erstatte-chefer-med-varme-haender