DK Nyt

Igen bornholmsk budgetenighed, i år med større glæde

Begejstret budgetaftale med udvidelser og optimisme.
31. AUG 2020 9.20
TEMA: Budget 2021

BORNHOLM: For andet år i træk står et enigt Bornholms Byråd bag årets budgetaftale, der med udligningereformen har 'et helt andet udgangspunkt end set i mange år'. Sammen med 'flere års ansvarlig, lokalkommunal budgetlægning' har det 'givet mulighed for at udvide udgifterne samlet set i 2021', hedder det nærmest begejstret i forligsteksten.

Budgetaftalen giver driften et samlet løft i 2021 på 21,0 mio. kr., heraf 5,9 mio. kr. til ældreområdet og  4,8 mio. kr. til børne- og skoleområdet. På anlægssiden afsættes det 32,5 mio.kr. til nye opgaver, dog udskydes etableringen af et nyt plejecenter i Hasle et år, fordi 'udviklingen giver anledning til at stille spørgsmålstegn ved behovet for plejeboliger trods et stigende antal ældre'.

Helt uden udgiftsreduktioner er budgetaftalen dog ikke, men det slår ingen skår i glæden. 'Konsekvenserne vurderes særdeles begrænsede', hedder det. 'Alt i alt ser både 2021 og 2022 rigtig gode ud', lyder aftaletekstens udgangsreplik.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Bornholmerlisten, Kristendemokraterne og SF. Budgettet første- og andenbehandles i byrådet henholdsvis 17. september og 8. oktober.

 

Se budgetaftalen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/igen-bornholmsk-budgetenighed-i-aar-med-stoerre-glaede